تغییر زبان جستجو
A woman with blonde hair and wearing black leather.

فائقه آتشین مشهور به گوگوش ، در سال ۱۳۲۹ و در سرچشمه تهران از والدین آذربایجانی که از مهاجران شوروی سابق بودند به دنیا آمد.

 

در سن دو سالگی پدر و مادر گوگوش از یکدیگر طلاق گرفتند. گوگوش دارای یک برادر تنی کوچکتر نیز بود که در ۲۴ سالگی به دلیل رماتیسم درگذشت و سه برادر از پدر و یک برادر و یک خواهر از مادرش که پس از جدایی با یک مرد کلیمی وارد رابطه شد دارد. در همسایگی آنها یک خانواده ارمنی ساکن بودند که او را از کودکی گوگوش صدا می زدند، با اینکه گوگوش نام مردانه ارمنی می باشد ولی این نام تا همیشه ماندگار شد و بعدها که او وارد عرصه هنر شد همین لقب را روی خودش نهاد.

 

پدر گوگوش دستی در کار نمایش داشت و در آن زمان در سقاخانه ها برنامه داشت در زمان کودکی، گوگوش با پدر خود به محل کار او می رفت و از سه سالگی با پدرش در عملیات آکروباتیک روی صحنه می رفت. در سه سالگی استعداد فراوانی از خودش بروز داد که چطور قادر است کار آوازه خوانان ماهر را تقلید نماید، به مرور در برنامه های پدر خود نقش خیلی مهمی را پیدا کرد و آن زمان دو برابر پدر خود دستمزد دریافت میکرد.

 

در سن ۸ سالگی خوانندگی را در برنامه « صبح جمعه رادیو ایران » آغاز نمود بعد از آن در نوجوانی در کاباره های بزرگ تهران برنامه های خود را اجرا کرد. نخستین کاری که به صورت مستقل اجرا نمود ترانه « قصه وفا» از « پرویزمقصدی » بود.

 

آخر دهه پنجاه ،زمانی که گوگوش در تلویزیون حضور داشت در کنار موسیقی و رقص ، فضای تازه ای جهت هنرنمایی هایش ایجاد گردید و او از این راه قادر شد به معروف ترین خواننده آن زمان تبدیل گردد. دامنه شهرت گوگوش و محبوبیت او خیلی سریع از مرزهای ایران گذشت و در کشورهای فارسی زبان مانند افغانستان و تاجیکستان نیز محبوبیت زیادی پیدا کرد.

 

 

 

با شروع انقلاب در سال ۱۳۵۷ و روی کار آمدن جمهوری اسلامی، موسیقی پاپ و آواز زنان در انظار عمومی ممنوع شد. با وجود آن‌که خیلی از هنرمندان ایرانی، از ایران مهاجرت کردند ؛ گوگوش که موقع انقلاب در ایالات متحده زندگی می کرد، به ایران برگشت.

گوگوش بعد از ۲2 سال سکوت و گوشه‌گیری در ایران، در سال ۱۳۷۹ موفق به کسب گذرنامه و خروج از ایران شد ، نخستین کنسرتش را در کانادا اجرا کرد و با آلبوم« زرتشت » از « نصرت فرزانه » و آهنگی از خودش به دنیای هنر برگشت.

 

 

با وجود حکومت جمهوری اسلامی، ترانه‌ ها و موزیک ‌ویدیوهای گوگوش راحت در دسترس همگان قرار داشت و گوگوش محبوبیت زیاد تری پیدا می کرد. با انتخاب محمد خاتمی تحت عنوان رئیس‌جمهور در سال ۱۳۷۶ خیلی از محدودیت ‌های قبلی کم تر شد. به بعضی از زنان اجازه دادند تا در جاهایی که تمام حضار زن هستند برنامه خود را اجرا کنند.

 

کنسرت‌ های گوگوش هر سال در دبی، بر‌گزار می شود. کنسرت‌ های این خواننده از گران ‌ترین کنسرت‌هایی می باشد که در دبی برگزار می گردد. هواداران خیلی زیادی از ایران و سایر کشورهای فارسی ‌زبان ، فقط به دلیل مشاهده اجرای زندهٔ گوگوش به دبی سفر می کنند. تماشاچیان بعضی از کنسرت‌ های گوگوش در شهر دبی، بیش از ۱۲ هزار نفر می باشند.

 

 

گوگوش در سال 1354 با همسر پوری بنایی یعنی بهروز وثوقی وارد رابطه شد و باهم ازدواج کردند. ازدواج گوگوش با “بهروز وثوقی” در اصل جهت رها شدن از دست همسر اولش بود. گوگوش جهت رها شدن از همسر سابق خود، به این هنرپیشه پناه برد که در دهه پنجاه خیلی مشهور بود و همیشه در مهمانی های دربار حاضر بود. ولی این زندگی تنها یک سال دوام آورد و به طلاق دوم گوگوش منجر شد. او در سال 56 برای سومین بار ازدواج کرد، این بار با همایون مصداقی.

 

 

اما این پایان راه ازدواج های گوگوش نبود و او در سال 1370 با مسعود کیمیایی کارگردان معروف ازدواج کرد.

گوگوش در سال 79 به پیشنهاد یک تیم فیلمساز توانست با گرفتن پاسپورت از ایران خارج گردد. بعد از رفتن به کانادا قرار داد همکاری چند کنسرت را بست. گوگوش در سال 82 از مسعود کیمیایی طلاق گرفت.

او در سال های 83 و 85 دو آلبوم به نام های آخرین خبر و مانیفست را با همکاری مهرداد آسمانی منتشر کرد که خیلی مورد استقبال قرار گرفتند.

گوگوش علاوه بر داشتن مهارت در موسیقی پاپ با بازیگری خوبی که داشت قادر شد همه توجهات را در آن زمان به خود جذب کند.

او در فیلم هایی از جمله پرتگاه مخوف در سال ۱۹۶۳ میلادی، شیطون بلا ۱۹۶۵ و پنجره در سال های ۱۹۷۰ به ایفای نقش پرداخت. ترانه های او که توسط آهنگسازانی مثل واروژان و حسن شمایی زاده ساخته و شعر های شهریار قنبری در آن استفاده شده بود باعث موفقیت زیادی برای او گردید تا جایی که دیگر خوانندگان زن ایرانی به تقلید از سبک او اقدام نمودند. هنرمندان دیگری مثل پرویز مقصدی ، ایرج جنتی و جهانبخش پازوکی و .. مدت زمانی با گوگوش وارد همکاری شدند.

ازجمله فیلم های معروفی که گوگوش با زوج هنری اش بهروز وثوقی بازی کرد میتوان به ماه عسل، همسفر، ممل آمریکایی و پنجره اشاره کرد.

 

در سال ۲۰۱۴ گوگوش همراه با ابی ترانهٔ نوستالژی را به صورت مشترک اجرا کردند که این آهنگ مورد توجه بسیاری از طرفداران هر دو قرار گرفت و نتیجه این همکاری تور کنسرت‌های نوستالژی و بازخوانی مشترک دو تک آهنگ «کی اشکاتو پاک میکنه» از ابی و «دو پنجره» از گوگوش بود. وی در سال ۲۰۱۷ با همکاری حسن شماعی‌زاده و اردلان سرفراز تور مثلث خاطرها را آغاز کرد. پس از اتمام اجراها این تور با موفقیت پایان یافت. سپس گوگوش در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ کنسرت‌های مشترکی با مارتیک اجرا کرد که میان مخاطبان آنها با استقبال فراوانی مواجه شد و در رویدادی مهم در تاریخ ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹ یکی از کنسرت‌های مشترک این دو که در شهر پاریس برگزار شد به صورت مستقیم از شبکه تلویزیونی من و تو پخش شد، اما این همکاری به علّت مشکلاتی نیمه‌کاره ماند.

 

گوگوش در کنسرت‌های سالیان اخیر خود از دوستان هنرمند خود بسیار تقدیر کرده و آنها را در کنسرت‌های خود شریک می‌کند. از هنرمندانی نظیر مارتیک، حسن شماعی‌زاده، اردلان سرفراز، منوچهر چشم‌آذر و دائماً از درگذشتگانی مانند واروژان، پرویز مقصدی و… که در موفقیتش تأثیر و سهم داشته‌اند، نام می‌برد.

 

مطالب مرتبط با این شخص