کیوان ساکت موسیقی دان محبوب و اهل قلم، آهنگساز و نوازنده چیره دست تار و سه تار ایران، به تاریخ ۱۴ تیر ماه ۱۳۴۰ در شهر مشهد به دنیا آمد.
کیوان ساکت فارغ التحصیل رشته آهنگسازی از اروپا می باشد، مادرش رئیس بزرگترین دبیرستان دخترانه مشهد بود، پدرش نیز موسس بزرگترین دراگ استور در مشهد و به شاعری توانا مشهور بود.
او در محیط فرهنگی خانواده با فراغ بال به شاخه های مختلف هنری ابراز علاقه کرد و دست روی هر هنری که می گذاشت، با استقبال و تشویق پدر و مادر رو به رو می گشت. حتی قبل از شروع مدرسه با خرید یک ویولن و به خدمت گرفتن معلم خصوصی، خیلی زود با دنیای اعجاب انگیز موسیقی آشنا گشت. مادر وی که خود دستی در نقاشی و همچنین ساز آکاردئون داشت، نقش پررنگی را در رقم زدن آینده درخشان کیوان ایفا نمود. در همان عنفوان کودکی، جدیت و سخت کوشی خود در زمینه هنر را با یادگیری نقاشی و طراحی و رنگ روغن زیر نظر استادان وقت مشهد به ترتیب: استاد صادق پور، استاد پیراسته و استاد دوّلّو نشان داد. از آنجا که به موسیقی علاقه ویژه ای داشت، تحت نظر دایی خود منوچهر زمانیان که در کارگاه موسیقی کودکان و نوجوانان (وابسته به صدا و سیمای وقت) مشغول بود، به یادگیری دروس و مبانی موسیقی پرداخت و تعلیم ساز تار را آغاز نمود. منوچهر زمانیان خیلی زود مجبور به ترک مشهد گردید اما از بخت خوش کیوان، حمید متبسم که از دوستان صمیمی دایی او بود؛ از دانشسرای هنر تهران فارغ التحصیل شده و به مشهد مراجعت نمود و در همان کارگاه مشغول به تدریس شد. اما حمید متبسم نیز بعد از ۲ سال به خارج از کشور مهاجرت نمود و کیوان ساکت تا سال ها به تنهایی و بدون استاد، یادگیری ساز تار را ادامه داد و در این بین فقط چند ملاقات کوتاه با استاد حسین علیزاده داشت و لاغیر. مهارت و استعداد وی در نوازندگی باعث شد تا در سال ۱۳۶۹ استاد پرویز مشکاتیان از او به عنوان تک نواز گروه عارف دعوت به عمل آورد که می توان از حاصل همکاری با این گروه، آثار ارزشمندی همچون افشاری مرکب، افق مهر، وطن من و مقام صبر را بر شمرد. کیوان ساکت در مورد استاد مشکاتیان چنین می گوید: «کسی نیست که موسیقی ایرانی را دوست بدارد و نام استاد مشکاتیان را در کنار بهترین کارهای استاد شجریان نشنیده باشد. به راستی استاد پرویز مشکاتیان، یکی از نوابغ موسیقی ایرانی در زمینه آهنگسازی و نوازندگی است. به عقیده من بهترین لقب برای او، شاعر سنتور است.»(نقل به مضمون)
تاسیس گروه وزیری در سال ۱۳۷۵، از دیگر اقدامات وی در زمینه موسیقی بود، که به همراه این گروه کنسرت ها و آثار موفق زیادی را رقم زده است. از فعالیت های دیگر ایشان، تاسیس ارکستر بزرگ کیوان ساکت می باشد که تا به حال کنسرت های زیادی را در تهران برگزار کرده است. وی همچنین با اجرای کنسرت های مختلف در داخل و خارج از کشور آثار زیادی را از خود به یادگار گذاشته است. بسیاری از مدرسین تار و سه تار از کتاب های ایشان برای آموزش به هنرجویان استفاده می کنند. کیوان ساکت با خواننده های زیادی همچون ایرج بسطامی، سالار عقیلی، سینا سرلک، علیرضا افتخاری و… همکاری داشته است.
او به مدت ۵ سال در رادیو فرهنگ و برنامه نیستان ردیف موسیقی ایرانی را تجزیه و تحلیل می کرد و درس می داد در سال ۱۳۷۷ ده ها برنامه به سبک گلهای رنگارنگ با نام نغمه جاویدان نیز ساخت که از رادیو پخش شد.
ساکت سال ۱۳۸۳ موفق به اخذ درجه یک هنری در رشته آهنگسازی و نوازندگی و در سال ۱۳۸۴ نیز از سوی حسن کسائی موفق به دریافت لوح تقدیر شد.
در سال ۱۳۸۹ به دعوت وزارت خارجه آلمان برای همکاری با ارکستر سمفونیک بوخوم به آلمان دعوت شد و کنسرت موفقی برگزار کرد و همین ارکستر سال بعد در افتتاحیه المپیک زنان آثار ساکت را اجرا کرد.
شیوه مضزاب زنی ساکت منحصر به خودش بوده و از مهارتهای وی اجرای سرعتی قطعات است.
او علاقه بسیاری به اجرای قطعات بزرگ موسیقی کلاسیک دارد. همچنین ساکت کوشیده است تا نگرشی علمی تر به موسیقی و نوازندگی ایرانی داشته باشد و نیز در نواختن تار و ابداع تکنیکهای نو پس از استاد وزیری ابداعات و تغییراتی ایجاد کند.
آثار کیوان ساکت عبارتند از :
جامه دران- سبکبال- ای وطن- آشنایی با آواز دشتی- فسانه- دیدار شرق و غرب- قاصدک- شرق اندوه- بی کاروان کولی- شبی با خورشید- یادگار خون سرو- زندگی- نغمه مهر- می تراود مهتاب- در سایه سار بید و …..
کتاب های استاد ساکت نیز عبارتند از :
دوازده جلد برای تار و سه تار- تار و سه تار بنوازیم- سبکبال- ده تمرین ده اتود- با موج تا کرانه- حرکت دائمی- چرخ نیلوفری- هشت آهنگ معروف جهان- در سایه سار بید