جلال همتی در سال ۱۳۱۵ در هرسین در استان کرمانشاه متولد شد. او با خواندن ترانهٔ «راک کردی» مشهور شد.
وی فعالیت هنری خود را پیش از انقلاب ایران، در رادیو ایران آغاز کرد و سپس در آمریکا ادامه داد.
شهرت جلال همتی :
او با خواندن ترانهٔ «راک کردی» مشهور شد، اما شهرتش با وقوع انقلاب اسلامی به دست فراموشی سپرده شد تا زمانی که ۱۲ سال بعد نخستین آلبومش، پارتی، به پرفروشترین محصول سالِ یکی از کمپانیهای صفحهپُرکنیِ ایرانی در لس آنجلس بدل شد.
الگوی سبکی جلال همتی :
پارتی الگوی همان سبکی است که جلال تا آخرین روزهای کاریاش در خارج از کشور، آن را دنبال کرد.
سبک خوانندگی جلال همتی
جلال همتی بر دستگاههای موسیقی سنتی ایرانی آشنایی کامل داشت و اکثر ترانه های وی همچون داش داش(بیات ترک)، سوری(بیات ترک)، منارجنبون(سه گاه)، مینی ژوپ خانوم (شور)، لس انجلس (بیات ترک)، عمو سبزی فروش(همایون)، آتیش (ماهور)، عطارباشی جون (دشتی) و … در مایههای موسیقی سنتی و گامهای ایرانی بود. که این ترانه ها در سبکی جدید و جالب ارائه شدند. او اولین خوانندهای بود که رپ سنتی را، که برمبنای موسیقی سنتی است، به طور حرفهای ارائه داد.
بنا به گفتهٔ خودش، علاقهٔ وافر به صدای دلکش باعث شد که تعدادی از آثار دلکش را بازخوانی کند.وی مهارت خاصی در بازخوانی ترانههای خوانندگانِ زن داشت، بهطوریکه حتی لحنها و تحریرهای زنانه در آثار او بهزیبایی مشهود بود.
برخی از آهنگسازان و اساتید موسیقی ایران بر این باور بودند که جلال همتی میتوانست جزو برترین خوانندگان موسیقی سنتی ایران شود، اما جلال، علیرغم تواناییهایش، نتوانست به صورت خوانندهٔ درجه یک جلوه کند.
درگذشت جلال همتی :
وی مدتی از بیماری آلزایمر رنج میبرد و در نهایت در سال ۱۳۸۵ در ۷۰سالگی در بیمارستانی در لس آنجلس درگذشت و در شهر کالین تگزاس به خاک سپرده شد.